ITINERAIRES REMARQUABLES EN WALLONIE: N°27

flag
  • Wandeling/wandeltocht
De wandeling gaat stroomopwaarts vanaf het beekje van Petit-Thier. Interessant hier, is de aanwezigheid van opmerkelijke beboste venen. De grote plantkundige diversiteit maakt dit een belangrijke schuilplaats voor de vogels. Als u heel erg aandachtig bent, kunt u beneden in de vallei misschien een ijsvogel of een klapekster zien. De wandeling gaat verder in het staatsbos van het Grand-Bois. Dit bos strekt zich uit over 1800 ha en heeft zowel naaldbomen als loofbomen staan. Het tweede deel van de wandeling daalt u terug af naar het charmante en typische gehuchtje Burtonville dat volledig gebouwd is met de plaatselijke arkosesteen. U keert terug naar Petit-Thier langsheen het bos.
U kunt de wandelkaart hier downloaden.Voor meer info: Maison du Tourisme du Val de Salm et des Sources de l'Ourthe, avenue de la Salm 50, 6690 VIELSALM. Tel: 080/21 50 52.E-mail: info@vielsalm-gouvy.org.Internet: http://www.vielsalm.org.
Vertrek aan de kerk van Petit-Thier.Bereikbaarheid: Op 5 km ten noordoosten van Vielsalm op de N675 richting Recht-Malmedy-Sankt Vith.

Informatie over de wandeling

Longueur

Distance minimum9 Km

Duur

Minimumduur3:00

Voor professionals uit de toeristische sector

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.