ITINERAIRES REMARQUABLES EN WALLONIE: N°3

flag
  • Wandeling/wandeltocht
U loopt langs de Semois en passeert de abdij van Clairefontaine. Aan uw rechterzijde ziet u een linde van meer dan 300 jaar oud. Vervolgens neemt u een kleine weg (nog steeds langs de Semois). U wandelt voorbij een gesteelde eik van enkele honderden jaren oud. Er is een barbecueruimte mocht u even willen stoppen. Daarna komt u bij de molen van l'Epine, een graanmolen uit de 19de eeuw die tot de Eerste Wereldoorlog actief was. Een beetje verderop, hebt u twee prachtige uitzichten op de molen van l'Epine en de abdij van Cordemois. Volg de weg tot de onlangs gerenoveerde belvédère. U daalt opnieuw af via de Auclinhelling, een echt "bosmuseum" met gigantische bomen.
U kunt de wandelkaart hier downloaden.Voor meer info: Maison du Tourisme du Pays de Bouillon, quai des Saulx 12, 6830 BOUILLONTel. : 061/46 52 11E-mail : info@bouillon-tourisme.be.Internet : http://www.bouillon-tourisme.be.
Bereikbaarheid: N89 richting Bouillon. Neem na Noirefontaine de N828 naar rechts richting Bouillon-Corbion. In Bouillon, volg de hoofdweg en steek de brug over de Semois over. Ga vervolgens onmiddellijk naar rechts en ga verder tot u een stenen brug (Pont de Cordemois) oversteekt. Dit is het startpunt van de wandeling. Parkeermogelijkheid in de buurt van de brug.

Informatie over de wandeling

Longueur

Distance minimum8 Km

Duur

Minimumduur3:00

Voor professionals uit de toeristische sector

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.