ITINERAIRES REMARQUABLES EN WALLONIE: N°18

flag
  • Wandeling/wandeltocht
Neem rechts een geasfalteerde weg. U laat het klooster van de Abbyes (oude heerlijkheid genoemd vanaf 1267) en een mooie hoeve achter u. U loopt over een stenen brug die over de Our uitsteekt. Na 3 in trappen aangelegde vijvers, geeft een eerste markering u de plaats, de hoogte en de te volgen richting aan. Op het toponymisch punt "Lonnay - alt 330 m", nodigt een markering u uit om de geasfalteerde weg te verlaten en links een stenen weg te nemen die gedurende 1 km langs de Our loopt. U heeft er een mooi zicht over het vlakbij gelegen dorp Our met zijn 17de-eeuwse kerk. Langsheen deze weg staan mooie eiken en ziet u aan de linkerkant meerdere rotsige toppen met grote barsten. U keert terug naar Beth via de weg die u op de heenweg volgde.
U kunt de wandelkaart hier downloaden.Voor meer info: Maison du Tourisme du Pays de Bouillon, quai des Saulx 12, 6830 BOUILLONTel.: 061/46 52 11.E-mail: info@bouillon-tourisme.be.Internet: http://www.bouillon-tourisme.be.
Vertrek aan het gehucht Beth, tussen de dorpjes Opont en Our.Bereikbaarheid: Snelweg E411 of de N95 via Paliseul of Maissin. Parkeermogelijkheden in het centrum van het gehucht.

Informatie over de wandeling

Longueur

Distance minimum8 Km

Duur

Minimumduur2:00

Voor professionals uit de toeristische sector

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.