Het is eeuwenoud en afkomstig uit Marche-en-Famenne in Wallonië waar het vereerd wordt door de Confrérie du Matoufè.

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 10 minuten


Ingrediënten voor 6 personendients pour 6 personnes

 

  • 4 eieren
  • 200 gr mager gerookt spek
  • 1/2 liter melk
  • 2 eetlepels bloem
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 mespunt boter
  • 4 sneetjes speltbrood


Voorbereiding

Snijd het spek in blokjes en bak in de koekenpan met het mespuntje boter.

Klop de bloem en eieren heel stevig in een kom zodat een glad papje ontstaat. Voeg melk, zout en peper toe.

Giet dit mengsel constant roerend bij de spekjes. Het mengsel moet de stevigheid van een roerei krijgen. Serveer op de sneetjes speltbrood.


Tip voor bijpassende drank van Eric Boschmann: Belgisch blond bier La Chouffe.