Specialiteiten

In Wallonië vind je diepe rivieren, wildrijke bossen en grote boomgaarden bij de vleet. Het culinaire aanbod is er kwaliteitsvol en gevarieerd.

De geschiedenis heeft natuurlijk ook hierin zijn zegje gehad. Diverse bezetters (Galliërs, Romeinen, Spanjaarden, Bourgondiërs, Germanen, ...) en later gastarbeiders hebben hun bijdrage geleverd aan onze gastronomie met hun eigen recepten en bereidingen.

Proeven en eten in Wallonië, is voeling krijgen met de streek, terugkeren naar onze gevarieerde oorsprong.


Doorkruis Wallonië aan de hand van zijn smaken

We hebben een selectie gemaakt van de producten die je meenemen op ontdekking naar de Waalse smaken

  • Bier: Wallonië is een van de regio's ter wereld met de grootste verscheidenheid aan bieren.
     
  • Chocolade: Grote Waalse namen zoals Galler, Darcis en Edouard zijn onze ambassadeurs in het buitenland.
     
  • Frieten: Wallonië produceert heel wat verschillende aardappelvariëteiten, die je kan proeven in een frietkot.
     
  • Wafels: Wie kent niet de Luikse wafel, niet te verwarren met de Brusselse wafel.
     
  • Kazen: onze smakelijke kazen moeten niet onderdoen voor de Franse.
     
  • Fijne vleeswaren: de Ardense ham om er maar een te noemen heeft zijn naam al gemaakt.
     
  • Water: beroemd en gekend voor zijn weldaden. Denk maar aan Spa of Chaudfontaine.
     
  • Lekkernijen: macarons, koeken, enz.. Je honger naar zoet wordt zeker gestild.
     
  • Sterkedranken: péket, eau de Villée of Waalse wiskey zijn het ontdekken waard.
     
  • Taarten: ondekt een ruime keuze in de uitstalramen van onze banketbakkerijen.