Feuilletés van escargots

Slakken uit de Molignéevallei met fijne kruiden in bladerdeeg

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pakje bladerdeeg met echte boter
  • 150 gr gekookte slakken uit de Molignée vallei
  • 8 teentjes knoflook
  • Verse kruiden (dille, peterselie, munt, dragon, koriander), ½ bosje van elk
  • 30 g boter
  • 1 ei
  • zout van Guérande en vers gemalen peper

Bereiding

Spoel de kruiden schoon en hak ze grof. Knoflook snipperen (eventueel het binnenste eruit wippen). Verwarm de boter in een koekenpan en bak de knoflook, kruiden en slakken op zacht vuur. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe het geheel in een keukenmachine en maal tot grove structuur. Laat helemaal afkoelen in de koelkast.

Maak het bladerdeeg met de deegroller iets dunner en vorm 3 drie rechthoeken van 20x10 cm. Strijk wat losgeklopt ei langs één lange rand van de drie rechthoeken. Leg een rolletje van de vulling langs deze rand en rol het bladerdeeg over de vulling. Snijd het te veel aan deeg weg en breng met een kwastje het losgeklopte ei rond het hele rolletje aan. Leg in de koelkast om op te stijven zodat het snijden gemakkelijker wordt.

Verwarm voor het opdienen de oven voor op 200?C et snijd de rolletjes in plakjes van 1,5-2 cm. Leg deze plakjes met flinke tussenruimtes met het snijvlak op bakpapier en bak in 10 minuten gaar.

Serveer lauw bij het aperitief.


Tip voor bijpassende drank van Eric Boschman: Witte wijn La Combe aux hérons, Domaine du Chenoy, Grafé