Natuurpark van de Scheldevlakte, geselecteerde bestemming

Het Natuurpark van de Scheldevlaktes strekt zich uit over 26.500 hectare in zes gemeentes (42 voormalige dorpen): van west naar oost, Rumes, Brunehaut, Antoing, Péruwelz, Beloeil en Bernissart. Het natuurpark ligt in het zuiden van Picardisch Wallonië, vlakijk Doornik, Rijsel en Bergen.

Ce pays d’eau et de forêts a gardé sa ruralité et des milieux naturels de qualité, qui en font maintenant son attrait. De nombreuses manifestations mettent à l’honneur savoir-faire, traditions et folklore.

Dit stuk land met water en bossen heeft zijn landelijkheid en natuuromgeving weten te behouden. Het natuurpark wordt doorkruist door een een Europese stroom, de Schelde, die België binnenkomt in Brunehaut. Het is echter de volledige alluviale vlakte die het grondgebied zijn vorm heeft gegeven.

In het Natuurpark van de Scheldevlaktes vind je een grote variëteit aan landschappen en biotopen. De grote, broze, legendarische en wilde bosmassieven vormen een uitzonderlijk ecosysteem.
 

Meer informatie

PROMENADE PARC NATUREL DES PLAINES DE L'ESCAUT

No image
BOSPARCOURS VAN BELOEIL...
 

 

Bezienswaardigheden in het Natuurpark

 

Huis van het natuurpark der Scheldevlakte - De haven in het bos

No image
Ontdek tijdens het multimedia-ontdekkingsparcours: bomen, vogels, zoogdieren, flora, reuzenpaddestoelen, kleine bodemdiertjes...
 


PROMENADE PARC NATUREL DES PLAINES DE L'ESCAUT

No image
BOSPARCOURS VAN BELOEIL...
 


 

LES CIRCUITS DE LA FORET DE BON-SECOURS

No image
Het woud van Bon-Secours is de ideale plaats om de wereld van het woud te ontdekken en te begrijpen...